2018-08-24 10:15 - 18:15
...

Négy fővárost is látott, miközben tanulmányútra indult a Térerő Közösségi Alapítvány 2018. augusztus 23-26. között. Budapest, Pozsony, Prága és Berlin érintésével járta meg a hosszú utat a csoport és gyűjtött számos szakmai tapasztalatot Németországban. Lipcse, Wittemberg, Berlin volt az úti cél – három város, három közösségi alapítványa, hogy újabb adománygyűjtő technikákat lessen el és ötleteket merítsen tevékenységéhez a szerveződés.

Augusztus 24-én csütörtökön Lipcsében a szakmai program a Stiftung Bürger für Leipzig, azaz a lipcsei közösségi alapítványnál zajlott. A csoport magyar tagja, Eszter kalauzolt bennünket és átfogó képet festett kezdeményezéseikről. Elsőként a gyerekeket segítő projektekről beszélt, így például az iskolakezdést támogató csomagról, kulturális élményeket nyújtó kezdeményezésekről és arról a spórkasszáról, melyhez egyedi perselyeket is készítettek az alapítvány tagjai. Izgalmas kezdeményezés a már forgalomból kikerült pénzérmék gyűjtése adományként és az a közösségi program is, mely egyszerűen együtténeklésre hívja a városlakókat a település parkjaiba. Remek az együttműködés a város kulturális intézményeivel, művészeti csoportjaival. Így hirdették meg az Élő Könyv programot egy könyvtárban, ahol érdekes emberek vallanak izgalmas témákról. Az alapítvány jelentős önkéntes-csapatot mozgat, ezért a programokkal, rendezvényekkel egybekötött adománygyűjtésre koncentrál ugyanakkor hangsúlyosan törekszik saját termékek előállítására és árusítására is. Jelzésük szerint azonban ennek célja nem elsősorban az értékesítés, hanem a reklám. A logozott fűszerkeverékek, mézek, stb. elsősorban a címgyűjtés és a népszerűsítés lehetőségét kínálják a csoport számára. Kommunikációjukat szóróanyagok és hírlevelek, programok segítik főként, de jól fejlesztett honlapjuk és közösségi oldaluk is van. 

Lipcse sok tanulságot tartogatott. Nemcsak a pazar látnivaló miatt, hanem a remek találkozások ürügyén is. Olyan elkötelezett német emberek társaságát élvezhette a Térerő, akik nemcsak szívvel-lélekkel dolgoznak, hanem készek megosztani tapasztalataikat és lelkesíteni. Augusztus 26-án, vasárnap reggel Bach szellemében, gyönyörű muzsikával búcsúztunk a St.Tamás templomtól és Lipcsétől, szálláshelyünktől. Köszönjük a lehetőséget!

 

Remember these settings: 1