2018-08-25 10:00 - 19:00
...

Minisztériumok Nyílt Napja. Berlin. Axel Halling, a helyi közösségi alapítvány képviselője kalauzolt bennünket nemcsak a fővárosban, hanem német utunk során, melyet három városban folytattunk. Berlinben pedig arról mesélt, milyen komoly együttműködés jellemzi a Családi Minisztériumot és szerveződésüket. A program az esős idő ellenére is tömegeket vonzott. Kicsit a Térerő is körülnézett tehát a vonzó épületben, ahol standokkal, figyelemfelkeltő transzparensekkel voltak jelen az egyes alapítványok.

A berlini találkozó kapcsán fontos megérezni, milyen potenciált lát a német kormány az alapítványokat működtető civil erőkben, hogyan aknázza ki szakmai felkészültségüket és milyen komoly feladatok elvégzését bízza a szerveződésekre. Ennek egyik látványos manifesztációja volt a Minisztériumok Nyílt Napján valamennyi intézményben.

Berlin nagyléptékű tereit, sugárútjait egy buszos városnéző túra tette lehetővé a Térerő tagjai számára. Csak így lehetett néhány óra alatt, két részben végigjárni a legfontosabb műemlékeket, legimpozánsabb épületeket, felkutatni a berlini fal maradványait, emlékkiállítások izgalmas anyagába bepillantani,

Remember these settings: 1