Meglátogatta a Térerőt a CENTER FOR STRATEGIC RESEARCH AND DEVELOPMENT OF GEORGIA két munkatársa, Eka Urushadze és Nino Vasadze. Céljuk, hogy Grúziában is közösségi alapítványokat hozzanak létre. Azért esett választásuk Miskolcra, mert a város ahol élnek hasonló adottságokkal rendelkezik. Grúzia szerte nagy hagyománya van a borkúltúrának. Ezért különösen élvezték a sétát a történelmi Avason. A borospincében tett látogatás pedig egyenesen lenyűgözte őket. a program végén a kilátó kávézójából vetettek búcsúpillantást városunkra.

2018-07-18 10:00 - 19:00
...

Meglátogatta a Térerőt ma a CENTER FOR STRATEGIC RESEARCH AND DEVELOPMENT OF GEORGIA két munkatársa Eka Urushadze és Nino Vasadze. Céljuk, hogy Grúziában is közösségi alapítványokat hozzanak létre és jó mintákat keressenek. Az Avasi Református Templom gyülekezeti termében meséltünk a mi indulásunkról, és arról az útról, amelyen járunk, arról, hogy mi miképp gyűjtöttünk információkat és mik azok a sajátosságok, amiket mi fejlesztettünk munkánk során. Ők sok civil szervezetet támogatnak most is Grúziában, már több mint két évtizede működnek. De most jött el az idő, hogy dolgozzanak a közösségi alapítványok elterjedéséért.

A két grúz vendéggel bóklásztunk természetesen Miskolcon. Megmutattuk a várost a hölgyeknek, akik bár egy szakmai napot töltöttek nálunk, azért kíváncsiak voltak a látványosságokra is. Igaz, az idő nem kedvezett a szabadtéri programoknak, mégis volt alkalom a Városi séták rövidített útvonalát bejárni. A Creppy PalacsintaHázban egy igazi magyaros ebéd várt, Péter Karsza (akinek köszönjük az angol tolmácsolást is!) pincéjében az Avason pedig finom borok. Végül az Avasi kilátó kávézójában egy búcsúpillantást vetettünk a városra és elköszöntünk vendégeinktől!

Remember these settings: 1
Kapcsolódó projekt:
Grúzok sétáltak

Meglátogatta a Térerőt a CENTER FOR STRATEGIC RESEARCH AND DEVELOPMENT OF GEORGIA két munkatársa Eka Urushadze és Nino Vasadze. Céljuk, hogy Grúziában is közösségi alapítványokat hozzanak létre és jó mintákat keresnek. A két grúz vendéggel bóklásztunk természetesen Miskolcon. Megmutattuk a várost a hölgyeknek, akik  kíváncsiak voltak a látványosságokra is.