Minisztériumok Nyílt Napja. Berlin. Axel Halling, a helyi közösségi alapítvány képviselője kalauzolt bennünket nemcsak a fővárosban, hanem német utunk során, melyet három városban folytattunk. Berlinben pedig arról mesélt, milyen komoly együttműködés jellemzi a Családi Minisztériumot és szerveződésüket. A program az esős idő ellenére is tömegeket vonzott. Kicsit a Térerő is körülnézett tehát a vonzó épületben, ahol standokkal, figyelemfelkeltő transzparensekkel voltak jelen az egyes alapítványok.

2018-08-25 10:00 - 19:00

Egy négy napos, három helyszínes tanulmányút egyik állomása volt a Térerő számára Wittenberg. Augusztus 24-e csütörtök délután a Bürgerstiftung Lutherstadt Wittenberg kepviselője egy speciális városnéző sétán kalauzolt bennünket a történelmi településen. Jens Krause, a kuratórium elnöke arról mesélt, hogy a hatvanezres városban mikért érdekérvényesít a közösségi alapítvány, hogyan valósítja meg az ott élők ötleteit és miként ad kreatív tippeket a városvezetés számára. A wittenbergi alapítvány egész más összefüggésben működik, mint a lipcsei csoport.

2018-08-24 15:45 - 18:45

Négy fővárost is látott, miközben tanulmányútra indult a Térerő Közösségi Alapítvány 2018. augusztus 23-26. között. Budapest, Pozsony, Prága és Berlin érintésével járta meg a hosszú utat a csoport és gyűjtött számos szakmai tapasztalatot Németországban. Lipcse, Wittemberg, Berlin volt az úti cél – három város, három közösségi alapítványa, hogy újabb adománygyűjtő technikákat lessen el és ötleteket merítsen tevékenységéhez a szerveződés.

2018-08-24 10:15 - 18:15

Német tanulmányútra készül a Térerő kuratóriuma. Berlini és lipcsei közösségi alapítványok tapasztalatait hallgatja meg, módszereiket figyeli a csapat, hogy az ottani jó gyakorlattal szembesülve, újabb ötleteket hasznosíthasson a hazai munkában. Augusztus végén utaznak a kuratóriumi tagok és négy napot töltenek Németországban.

2018-08-02 19:00

Meglátogatta a Térerőt a CENTER FOR STRATEGIC RESEARCH AND DEVELOPMENT OF GEORGIA két munkatársa, Eka Urushadze és Nino Vasadze. Céljuk, hogy Grúziában is közösségi alapítványokat hozzanak létre. Azért esett választásuk Miskolcra, mert a város ahol élnek hasonló adottságokkal rendelkezik. Grúzia szerte nagy hagyománya van a borkúltúrának. Ezért különösen élvezték a sétát a történelmi Avason. A borospincében tett látogatás pedig egyenesen lenyűgözte őket. a program végén a kilátó kávézójából vetettek búcsúpillantást városunkra.

2018-07-18 10:00 - 19:00

Készül a Térerő új honlapja! Már kaptunk egy kis kóstolót a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda jóvoltából. Áttekintettük a rendszert és alakul a design. Minden a Térerőre szabott grafikai formák és színek szerint alakul. Tartalomdús, szerteágazó, statikus és változó tartalmakkal teli honlap lesz. Lesz mit böngészni! Már várjuk!

2018-07-18 15:15